31.10.2017

ITSE TEHTY HÖYHENLAMPPU

Makuuhuoneemme on nyt pimeän tullen kaivannut valaisinta kattoonsa, kun yöpöydän valaisin ei ole riittänyt tarpeeksi hyvin. Halusin höyhen lampun ja loppu kesälomalleni tekemistä, joten päätin keksiä itselleni tekemistä ja säästää hieman rahaakin. Valmiiden höyhenlappujen hinnat pyörivät siinä 50-100 euron välissä riippuen siitä, mistä sen lampun kantaa mukaansa.

IMG_4722

Mitä sitten itsetehtynä maksaa ja mitä tarvitaan?

Varjostin. Ikeasta löytyi oikean kokoinen ja hintaan 3,99€
Lampuun tarvittavat osat, kuten hehkulamppu olivat n. 6€ yhteensä.
Höyhenet löytyivät ostoskeskus Myllyssä sijaitsevassa pienestä askartelu kaupasta. Yhden ison pussin hinta oli 8,50€ ja niitä pusseja meni kaksi kappaletta.
Lisäksi tarvikkeisiin kuului tietenkin kuumaliima. Kuumaliima pistooli löytyi kotoa mutta liimaa itsessään meni n. 5-7 pakettia ja ne maksoivat 1,50€ kappale.

Eli yhteishinta lampulla oli n. 30-35€

Hieman säästi, mutta oman käden jäljen näkeminen on minusta mieluisampaa kuin valmiin ostaminen.

IMG_4725
Lampun teko on yksinkertaista, mutta erittäin pikkutarkkaa ja kärsivällisyyttä vaativaa hommaa. Joten te "haluan tässä ja nyt"- ihmiset, harkitkaa haluatteko tehdä itse vai ostatteko  valmiin. Joillakin tähän on mennyt muutamia tunteja ja joillakin muutamia päiviä, mutta itselläni meni tekemiseen melkeinpä viikkoja. Työ saattoi lojua monta päivää odottamassa lisää kuumaliimaa ja itse odotin inspiraatiota tekoon katsomalla frendien koko tuotantokauden. Sain kuitenkin valmiiksi vaikkakin hieman hitaammalla aikataululla. Makuuhuone on nyt saanut uuden upean elementin ja saa vähän eloisuutta meidän ankeaan makuuhuoneen sisustukseen.

Mitäs te pidätte uudesta lampustamme?

3 kommenttia:

 1. Ompa söpö ja pullea :D Mutta tuota, en itse välittäisi tommosesta. Mulla on ollut jotain ikean lamppuja jotka on myös todella laaja-alaisia mutta ne kerää sikana pölyä, tommonen varmasti super vaikea puhdistaa vaikka on hieno!

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Miten liimasit höyhenet varjostimeen? "Kannasta"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen höyhenen päästä missä on se ns. tikku. :D Reilusti vaan kuuma liimaa, kiinni palloon ja saatoin vielä lisääkin laittaa kuumaliimaa päälle jos näytti ettei pysy. :)

   Poista