20.4.2017

CAFE OWENSEL VIE AIKAMATKALLE 1700-LUVULLE

IMG_1702

Aurinkoinen kevät sää ja ilmassa vielä viileä viima. Ydinkeskustassa kaiken metelin ja uusien kahviloiden ja ravintoloiden joukossa on yksi helmi, joka vie asiakkaan aikamatkalle 1700-luvun tuntumaan. Auranjoen varrelta löytyy pienenpieni vanha sisäpiha Apteekkimuseon vierestä, jonne voi karata pakoon autoja ja muuta hälinää. Vastaan tulee kaunis ja selvästikkin aikansa elänyt sisäpiha jonka mukuraista kivitietä on hauska kävellä. Kahvilan sisään astuessa lattiat natisevat ja muistuttavat vanhasta mummolan pirttilattiasta, joka vie jo heittämällä muistoihin lapsuuteen. 

IMG_1701

Kahvilassa vastaanottaa mukava henkilökunta, joiden pukeutuminen on sieltä 1700-luvun paikkeilta ja heidän tarjoiltavat ovat kuin palataivasta, jo pelkästään pienellä vilaisulla makeanhimo iskee. Koko huone tuoksuu kahvilta ja ympärille katsoessa, koko paikka on sisustettu vanhoilla huonekaluilla. Kahvilan tuotteet ovat paikanpäällä valmistettuja leivonnaisia ja juomia, jotka ovat tehty vanhoja suomalaisia perinteitä vaalien ja lähiruokaperiaatetta kunnioittaen.

IMG_1709 IMG_1711

Tarjoiltavat tuodaan kauniisti katettuna tarjottimella ja teema jatkuu niissäkin. Tarjoiltava vie taivaaseen ja tyydyttää jokaikisen makunystyrän ja vie kielen mennessään. Kahvilasta poistuttua ei voi muuta ajatella, kuin sitä milloin tulisi seuraavan kerran käytyä ja minkä kakkupalasen seuraavaksi ottaisi. Kahvila vei hetkeksi mielen matkalle ajassa taaksepäin ja sai minut kokemaan kuin olisin kotona. Tämä kahvilakokemus on sanoin kuvaamaton ja tämän olisi voinut tiivistää näin: Kahvilakokemuksemme oli niin täydellinen, että jopa mieheni (joka ei pidä siitä että rahaa tuhlataan kalliisiin kahviloihin) kävisi uudelleen. Suosittelen paikkaa syvästi niin turkulaisille, kuin myös Turussa vieraileville!

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka ihana paikka!! Varmasti tulee testattuakin jos joskus Turkuun päätyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi tuota paikkaa! :)

      Poista