9.1.2017

KASVISRUOKA VIIKKO - PUNAJUURILASAGNE

Meidän kettiössä on nyt alkanut kasvisruokien kokeilu, joka viikko jotain uutta testissä ja te pääsette kans mukaan! Eli luvassa olisi joka viikko uusi kasvisruoka, jota ollaan meillä testattu ja jota tekin pääsette testaamaan. Kaikki ruoat eivät ole täysin vegaanisia, sillä meillä kuitenkin pääsääntöisesti syödään aika paljon liharuokaa ja elänperäisiä tuotteita, joten ne jotka eivät syö mitään eläinperäisiä ruokia esim. maitoa, kananmunaa tai muuta vastaavaa voivat vaihtaa tuotteet sellaisiksi jotka sopivat juuri teille, vaikka sen maidon soijamaitoon tai kauramaitoon. Kommentteihin voi laittaa tulemaan kasvisruoka ehdotuksia, jota voisin testata, jos on jotain mielessä! Otan ehdotuksia aina vastaan!

Punajuurilasagne on helppo valmistaa mutta äärettömän työläs tehdä toisin kuin jauhelihasta valmistettava lasagne, joten varaa aikaa tämän tekoon. Itse en hirveesti välitä punajuuresta, mutta tässä se toimi aika hyvin. Kumpikin meistä oli kyseisestä ruoasta sitä mieltä, että ei voita perus jauhelihasta tehtyä lasagnea millään, mutta jos olisi kasvissyöjä niin kyllä tätä tulisi tehtyä oli kasvisruoka lajissaan todella hyvää. Eli jos tätä ei saisi verrata liha versioon ollenkaan, lasagne saisi siinä tapauksessa arvosanaksi 8. Ei ollut kuitenkaan makuhermoja räjäyttelevä, enkä myöskään odottanut innolla seuraavana päivänä jääkapissa odottavia ruoantähteitä, toisin kun jos kyseessä olisi ollut jauheliha lasagne. Loppu peleissä meillä kävi niin, ettei kumpikaan enää halunut syödä loppuun asti jämiä. Jos siis teidän lempiruoka on ehdottomasti lasange niin tämä on pettymys, mutta jos pidätte kasvisruosta tämä varmasti on suurta herkkua.

IMG_0730
Tarvitset: 

Lasagnelevyjä

 Punajuurikastike

500 g Punajuuria
2 Porkkanaa
1 Sipuli
Rypsiöljyä
500 g Tomaattimurskaa
rouhittua pippuria
suolaa
rakuuna


Juustokastike 

6 dl kevyt maitoa / kauramaitoa tai soijamaitoa
0,5 dl vehnäjauoja
1 kasvisliemikuutio
78g juustoraastetta / soijajuustoa

Kuori ja raasta kaikki juurekset. Kuulota sipulit pannulla rypsiöljyssä ja lisää raastetut juurekset joukkoon  ja anna hautua hetken miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet, kypsytä miedolla lämmöllä. Aloita juustokastikkeen teko. Kuumenna 5 dl maitoa kattilassa ja sekoia vehnäjauhot 1 dl maitoon kunnolla. Kaada kuuman maidon joukkoon samalla hyvin sekoittaen ja kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kasvisliemikuutio ja juustoraaste sekaan. Aloita Lasagnen kokoaminen, ensin vähän punajuurikastiketa voideltuun vuokaan jonka päälle juustokastiketta ja sitten lasagnelevyt ja toistetaan tätä niin kauan, että viimeiseksi kerrokseksi jää juustokastike. Halutessa päälle voi vielä ripotella juustoraastetta. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Meneekö testiin vai ei?

4 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä. Tykkään itse eniten pinaatti-vuohenjuustolasagnesta, mutta tätäkin voisi testata.

    enazupreme.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kuulostaa kyllä hyvältä! Pitää laittaa toi muistiin ja kokeilla! :) Testaa ihmeessä myös tätä reseptiä.

      Poista
  2. Anonyymi19.05

    Siskoltas löytyy aivan järkyttävän hyvä kasvislasagnen ohje! Luotto-ohje jota en vaihda. Menis koko vuoka kerralla. Terkut Oulusta siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuu, no sitä mä haluan testata!! :D

      Poista