5.1.2017

ELÄMÄNTAPA REMONTTI 2017

Moni osaa varmastikkin samaistua näin tammikuussa sanomaan, että nyt alkaa elämäntapojen muutos, kun jouluruoka näyttää selvästikkin vähän turvottavan vatsaa vieläkin. Tämä lupaus ei kuitenkaan ole sellainen, että herkkuja ei saisi syödä seuravaan puoleen vuoteen ja nyt alkaa joka päiväinen treenaaminen. Elämäntavoissa on parantamisen varaa, mutta on myös jotain muitakin asioita jotka tarvitsevat pientä ehostusta tämän vuoden aikana. En ole tehnyt tästä mitään uuden vuoden lupausta vaan meidän taloudessa asiasta on keskusteltu jo joulukuusta asti, että kun vuosi vaihtuu niin sitten aletaan kojaamaan elämäntapojamme reilusti.

Meillä tosiaan päätettiin jo jouluna, että herkuttelua vähennetään isolla kädellä, mutta itse en kiellä itseltäni mitään. Olen kokenut itselleni parhaaksi jättää kieltämättä, sillä suurempi houkutus iskee heti kun jotain kieltää. Mutta ei myöskään saa olla viikottaista karkkipäivää sillä sitten se taas alkaa lipsumaan. Jätän kuitenkin reilusti kaikki karkit ja muut herkut pois ja lähden kokeilemaan jotain uusia terveellisempiä herkkuja. Juustokakkujen sijaan, voisi kokeilla raakakakkua ja jäisistä marjoista saa tehtyä vaikka joka päivä sorbettia. Aina löytyy jotain terveellisempiä vaihtoehtoja ja olen tällähetkellä erittäin halukas kokeilemaan kotona vaikka mitä uusia tuttavuuksi, kuten kasvisruokaa!

IMG_9892

Kasvisruokaa tosiaan ollaan  meillä lisäämässä ja tämä miehekkäämpikin osapuoli vaikuttaa innokkaalta asian suhteen, sillä hän jo heittelee ideoita mitä kasvisruokaa kokeillaan seuraavaksi. Ruoka puolella tulee muutoksia, mutta myös liikunnankin suhteen. Joulun tullessa meidän sulkapallon pelailu jäi kokonaa, joka on kumpaakin harmittanut. Työvuorot ovat menneet ristiin niin monet kerrat, että onhan sitä jo pakkokin seuraavalla yhteisellä vapaalla mennä pallottelemaan tai uimaan. Tälle vuodelle meillä on tavoitteena käydä  käydä kerran viikossa pelaamassa sulkapalloa tai uimassa. Liikunnankin kanssa pysytään alussa maltillisena ja lähetään pienistä askelista liikkeelle, tehdään sillon kun tuntuu hyvältä. Jos uiminen tai sulkapallo ei nappaa, pieni kävelylenkki tekee hyvää ja taas jos pakkanen paukkuu ulkona kotona voi aina vetää pienen jooga tunnin.

IMG_6573 IMG_0706

Tavoitteita on monia, mutta elämänmuutoksia haluan tehdä myös siinä suhteen, että korjaisin veden juontiani ja vitamiinien napsimista. Kummatkin ovat niin vähäisiä. Vettä tulee juotua todella vähän ja vitamiinia tulee kaapista otettua ehkä kerran viikossa, vaikka ne olisi hyvä näin kaamos aikaan ottaa joka päivä. Ei mikään ihme, että olen jatkuvasti väsynyt, kun vettä ei tule juotua ja vitamiinit seisoo vaan kaapissa, eikä aurinkoa ole näkynyt taivaalla moniin päiviin. Tässä suurin muutos jonka halua muuttaa elämäntavoissa, sillä olen jo uupunut siihen väsymykseen ja pieniin päänjomotuksiin, kun nestevajaus alkaa painamaan päätä ja vitamiinia ei ole näin talvella saanut riittävästi. Lisäksi olisi minun kohdalla hyvä muistaa se päivittäinen kalsiumtabletti, kun maito ei vaan maistu minun suussani hyvältä.

Samoin myös haluan muuttaa todella paljon tapojani kaupassa käydessä ja täällä kotona ollessa. Kaupasta ostetaan se mitä tarvitaan, eikä osteta mitään turhaa, niin säästyy rahaa ja menot ovat pienempiä. Kotona taas haluan muuttaa tapojani siihen, että asunto pysyisi siistinä eikä olisi joka viikko sellaisen näköinen, että pommi olisi räjähtänyt. Elämäntavoissa on siis muutettavaa ja kaikki lähtee pienistä askelista. Nyt saan enemmän motivaatiota tähän elämäntapa remonttiin, kun saan jakaa sitä teidän kanssa. Lähtö on pienistä askelista ja itse kohtaan ensimmäisenä veden juonnin ja vitamiinien haasteen, jonka aikana muutamme meidän syömistä ja lisäämme pikkuhiljaa sitä kasvisruoka puolta kokeiluun. Tästä on nyt hyvä aloittaa!

4 kommenttia:

 1. Eksyin blogiisi ihan vahingossa, kivalta vaikuttaa! :) Ja hyviä ajatuksia hyvinvoivaan arkeen, just niillä pikkujutuilla saa isoa muutosta tehtyä omassa jaksamisessaan. Itselle on auttanut ihan älyttömästi kauppalistan tekemisen siinä, että ei tule ostettua turhaa ja 98% tarvittavista tuotteista on mukana kotiin palattaessa. Ja ne mitä jää heti ylös uuteen lisaan jääkaapin oveen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppalista on aivan loistava keino pitää ostokset kurissa! Minulla vaan on ongelmana se, että kauppalista unohtuu joka kerta keittiön pöydälle ja muistan sen sitten kaupassa kun alan miettimään mitä tulin hakemaan. :D Siitä vaan pitäisi nyt tehdä sellainen tapa, niin ei unohtuisi! :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Eipä semmoset dieetit kannata, missä ei saisi koko vuonna syödä yhtään herkkuja :D mullakin alkaa elämäntaparemontti (taas), kun viime syksy meni siltä osin vähän penkin alle. Jään kyllä seuraamaan sunkin projektia, kiva saada vertaistukea!

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne kaikki dietit on ihan turhia ja jostain syystä kun jotain kieltää itteltä niin houkutus on suurempi ja sit monesti sortuu. Hienoa kuulla, että joillakin muillakin alkaa tämä elämäntapa remontti. :)

   Poista