10.12.2016

PARHAIMMAT JOULULEFFAT

joululeffat

Perinteisimmät joululeffat: Nämä jouluiset leffat on niitä, jotka pitävät katsoa joka vuosi. Joulutarina, Joulupukki ja noitarumpu, Yksin kotona, Lumiukko ja mitä tapahtui joulupukille! Näitä viittä leffaa ei voi olla skippaamatta. Jos ei mikään tuo joulufiilistä niin vähintään nämä! Eikä saa unohtaa muutamaa animaatio elokuvat, jotka on ollu ihan melkeinpä lapsesta asti perinteenä katsoa, Aku Ankan joulumanteli ja Samu Sirkan joulutervehdys!

Lapsena katotut ja myöhemmin löydetyt: Muistan kuinka yksi joulu, minä ja pikkusiskoni muistelimme erästä joululeffaa jonka olimme lapsena katsonut, mutta emme muistaneet ollenkaan sen nimeä. Pienet muistikuvat vihreästä otuksesta, joka vihasi joulua. Se riitti google haulle ja löysimme mieltä kaivellun leffan nimeltä The Grinch. Lapsuudesta palasi pieniä muistoja katsellessa sitä leffaa. Tämän lisäksi lapsuuden muistoista löytyy Petteri Punakuono animaatio elokuva, jota muistelimme kans lämmöllä ja harmittelimme, kuinka kyseinen elokuva ei ollut kunnolla tallentunut silloin aikoinaan vhs kasetillemme. Löysin kyseisen leffan dvd:nä muutama vuosi takaperin ja ostin sen samantien! Enää puuttuu vain yksi lapsuudesta oleva jouluinen animaatio leffa, jota ei ole tullut löydettyä yhtään mistään. Muistikuvat ovat hatarat ja niistä ei ole apua. Ainoat muistiin jääneet asiat elokuvasta on munan muotoinen hahmo, joka taisi mennä rikki elokuvan loppu puolella? Ja mitä muistan, niin se oli englanniksi ja nauhoitettu samalle vhs kasetille missä oli Barbie joutsenlampi elokuva. Eli näillä muistikuvilla leffaa tuskin koskaan löytää, ellei sitten kyseinen vhs kasetti ole jossain tallella.

Suosituimmat komediat joululle:  Skipataan joulu, Neljä joulua yhdessä päivässä, paha pukki ja muut joulujen klassikko komediat, joita tulee kyllä katsottua silloin tällöin. Komediat ovat minun makuuni ja niitä on erityisen kiva katsoa jouluisin glögin äärellä. Kyllä varmasti tulevalla vapaalla jouluviikolla kulutan kaikki joululeffat mitä vain löydän netflixistä!

Upeat joululeffa löydökset elämän aikana: Joulutarina, Saiturin joulu, Napapiirin pikajuna. Nämä kolme leffaa on sellasia, jotka tuli sattumalta katottua ja ovat uskomattoman hyviä. Joulutarina on aivan ihana suomalainen leffa, jossa jouluinen tunnelma on ihan erilainen kuin jossain jenkki leffoissa. Johtuu varmaan paljolti niistä ihanista Lapin talvimaisemista missä elokuva on kuvattu! Napapiirin pikajuna, sopii niin aikuisen kuin lapsenkin makuun ja tuo omalla viehättävällä tarinalla joulun tunnelman olohuoneeseen, mutta ei kuitenkaan niin vahvasti kuin muut. Kyseisen leffan olen katsonut joskus keskellä kesääkin. Näiden elokuvien pariin on mukava uppoutua näin joulun alla. Voisinkin melkeinpä heti mennä jo laittaa pyörimään jonkun näistä joulun leffoista!

Mitkä on teidän joulun suosikki leffat?

11 kommenttia:

 1. Mun varmaan lempijoululeffa on Love actually ja Joulutarina, jonka erilaisesta tunnelmasta mäkin pidän erityisesti :) Mua vähän hävettää myöntää, että Yksin kotona on jäänyt multa kokonaan näkemättä...

  http://erikakooo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo leffat ovat kyllä hyviä! Ja ei siinä ole mitään hävettävää, uskon ettet ole ainut ihminen jota sitä ei ole katsonut! :) Jos kiinostaa nähdä kyseisen leffan, niin jos oikein muistan niin pitäisi netflixissä olla ja eiköhän näin joulun alla löydy jostain leffa vuokraamosta tai kirjastostakin. :D

   Poista
 2. Itse tykkään jouluisin katsoa Lumiukon, Joulupukki ja noitarummun ja Joulutarinan.
  http://vesimelooniajameikkeja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ne kolme parasta joulun leffaa! <3

   Poista
 3. En ole mikään joululeffojen suurkuluttaja, mutta kaikista ihanin niistä on ehdottomasti Joulutarina! Se on tullut katsottua useampaan otteeseen ja joka kerta se koskettaa :)

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutarina on kyllä tullu katsottua moneen kertaan, se vaan joka kerta sulattaa sydämmen sillä jouluisella tarinalla ja omalla tunnelmalla!<3

   Poista
 4. The Snowman on meidän perheessä sellanen mikä on joka vuosi nähtävä ^^❤️. Tykkään tosta Joulupukki ja noitarumpu :D. Tamperelaisina naureskellaan sen yhden tontun murteelle.

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla perheillä on varmasti sama perinne, että katsotaan vielä joulupukin kuumalinjan jälkeen joka joulu tuleva Lumiukko! Meidän perheellä ainakin on myös sama perinne. :)<3

   Poista
 5. The grinch ja joulutarina on ihan lemppareita !

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. The Grinch ja The Santa Clause on parhaita! Ihana postaus ♥

  http://mylifeassuski.blogspot.fi/

  VastaaPoista