27.12.2016

KAKSI JOULUA

Joulu tuli ja meni ihan hujauksessa. Itselle oli suotu jouluksi vapaapäivät töistä ja päätinkin lähteä sateista ja synkkää Turkua karkuun pohjoiseen päin. Joulukuun alussa yksi sisaruksista kysyi meidän perheen whatsapp keskustelu ryhmässä joululahja toiveitamme ja isäni ainut joululahjatoive oli saada meidät kaikki kotiin. Otin tämän korvan taakseni muistiin ja päädyin keskustelemaan poikaystäväni kanssa siitä, että viettäisimmekin ensimmäisen joulumme erillään. Pienellä painostuksella päädyin varaamaan liput kohti lumista pohjoista ja päästiin viettämään perheen kanssa pitkästä aikaa yhteistä joulua. Perheemme joulu perinteellä mentiin niinkuin aina. Jouluaamu aloitetaan riisipuurolla ja kysellään kuka oli se perheen onnekkain, jolle sattui manteli lautaselle tulemaan. Joulupukin kuumalinja pyörii aamusta asti ja lopulta viimeiset jotka sitä katsovat ja kommentoivat ohjelmaa ovat minä ja isä. Ruokapöytä katetaan illalla koreaksi ja tänä vuonna poiketen jaoimme lahjat ennen saunomista. Näin meidän perheellä on joka vuosi joulu kulkenut ja nyt oli ihana päästä viettämään joulua näin, sillä viime vuonna vietin sen täällä Turussa yksin töiden takia. Lisäksi oli mukava huomata kuinka iloiseksi isäni ja muut tulivat siitä, että myös minä saavuin jouluksi kotiin!

IMG_0617 IMG_0651 IMG_0668

Heti 25. päivä suuntasin takaisin Turkuun, jossa minua odotti oma rakas syli auki ja uusi joulupöytä koreana. Päätimme viettää vielä päivä jäljessä joulua yhdessä ja avata viimeiset lahjat ja syöden jouluruokaa samalla kun telkkarista pyörii Niko lentäjänpoika. Vielä ollaan meidän taloudessa tapaninpäivänä paistettu torttuja ja juotu glögiä, mutta nyt alkaa jo olemaan sellainen olo, että eiköhän se joulu ollut nyt tässä ja ensi vuonna sitten taas uudelleen! Tämän vuoden joulu oli erittäin mukava, sai nautti läheisten ihmisten seurasta, koko joulun sai keksi pieniä yllätyksiä poikaystävän joulukalenteriin ja tänne bloginkin puolelle sain väsättyä monta hyvää jouluaiheista postausta, olen kerrassaan tyytyväinen tähän joulun viettoon. Tästä on nyt hyvä jatkaa mahat täynnä uutta vuotta kohti, vai mitä?

IMG_0688 IMG_0121


Millainen joulu on ollut siellä toisella puolella ruutua?

6 kommenttia:

 1. Oi, uskon kyllä myös, että isäsi ilahtui kovin, kun hänen ainoa joululahjansa toteutui!<3 Täällä joulua ollaan vietetty myös sukulaisten kanssa ja hyvää ruokaa on tullut syötyä ihan tarpeeksi. Hassua kyllä, heti tapaninpäivän jälkeen alkoi ihan totaalisesti ärsyttämään joululaulut-ja koristeet. Enkä tiedä yhtään, että miksi! Oli ihan pakko ottaa koristeetkin jo pois...

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ilahtui! <3 Teidän joulu kyllä kuulostaa aivan ihanalta ja rennolta! Itsellekin tuli tapaninpäivänä pieni tökkiminen jouluun, joululaulut ja herkut ei enää nappaa. :D

   Poista
 2. Ihania kuvia <3 Meillä oli oikein mukava jouluaatto perheen kesken, ootan jo ens
  vuoden joulua :'DD

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ihana kuulla että sielläkin on menny joulu mukavasti! :)

   Poista
 3. Ihana että pääsit viettään joulua perheenkin kanssa ♥ Kuulosti oikein rennolta ja ihanalta joululta ^^ Mukavaa uuden vuoden odostusta sinulle!

  ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se todella mukavaa kun pääsi viettämään nuin joulua! Ensi jouluna toivon saavani rakkaani kans jouluksi rinnalle! :) Kiitos sulle todella paljon ja mukavaa uuttavuotta sinnekin!!

   Poista