12.12.2016

LUONNOLLISEMPI VAIHTOEHTO HIUSTEN VÄRJÄÄMISEEN

Nyt kun olen siirtynyt eläintestaamattomiin kosmetiikka tuotteisiin ja koko ajan vain enemmän myös luonnollisiin tuotteisiin, jotka eivät sisällä ylimääräisiä kemikaaleja, joten päätin lähteä testaamaan millaista lopputulosta saa kasviväreillä. Ajattelin lähteä testaamaan näin aluksi ihan kotona ja kävin ostamassa yhden hiusväripurkin Ruohonjuuri kaupasta.

Kasvivärjäys on varmasti monelle muullekin, kuin minulle uusi asia, joten selvenetään hieman. Kasvivärihän siis on luonnollisempi vaihtoehto kuin normaalit hiusvärit mitä kiikutetaan kaupasta kotiin. Se on hellävarainen ja monesti sopii myös raskaana oleville, eikä myöskään aiheita samalla tavalla allergisia reaktioita kuin kaupan/kampaamoiden hiusvärit, sillä kasviväri ei sisällä p-fenyyleenidiamiinia. Kasviväri korostaa oman hiuksen sävyä ja värjäyttää vain hiuksia sen pintakerrosta, jonka takia oma hiusväri kuultaa värin läpi luonnollisesti. Kasvivärillä saa luonnollisia ja kauniita lämpimiä sävyjä luotua hiuksiin ja kasvivärien väripigmentit ovat peräisin luonnosta, kuten yrteistä.

IMG_0466

Pakkaus jonka ostin oli Sante-merkkinen ja se olikin jauhomaista hiusväriä. Tästä olin yllättynyt ja hieman jännittynyt kuinka saan värjäyksen onnistumaan, kun ensin pitää valmistaa se väri. Valmistus olikin todella helppoa. Jauhot kaadettiin kuljoon ja sitten päälle 3 dl kiehuvaa vettä, sekotettiin ja annetiin jäähtyä. Väri oli todella paksua ja hieman hankala levittää, mutta kun sen sai tehtyä kulhoon sai kaiken väriaineen päähän, eikä yhtään ylimäärästä jäänyt minkään purkin pohjalle. Kasviväri oli täysin erilaista, kuin kaupan kemikaaliset värit. Yleensä olen saanut olla pienessä tuskassa, kun hiusväri kutittaa päänahkaa ja voimakas haju aiheuttaa pientä pään jomotusta. Kasviväriä käyttäessä en kokenut mitään vastaavaa, päänahka ei kutissut ja hajukaan ei ollut voimakas. Vaikka eihän tuo väri mitenkään hyvän tuoksuinen ollut, mutta haju oli merkki siitä, että nyt on päässä jotain kemikaalitonta ja luonnontuotteista valmistettua. Värin vaikutusaika oli 1-2 tuntia, riippuen siitä kuinka syvän värin haluaa, itse pidin väri vähän reilu tunnin päässä. Hiuksista huomasi heti värjäyksen jälkeen, ettei päähän ollut laitettu yhtään ylimääräisiä kemikaaleja, sillä hiukset olivat silkin pehmeät ja uskon, että hiusten laatukin muuttuisi heti paljon parempaan suuntaan kun vaihtaisi kaikki shamppoot ja hoitoaineet luonnollisempiin vaihtoehtoihin.

IMG_0482 IMG_0483

Koska olen melkein koko ikäni värjännyt kemikaalisilla väriaineilla, lopputulos oli paljon pienempi kuin jos hiukset olisivat oleet oman väriset. Hiukseni tarvitsisivat vielä muutaman käsittelyn, jotta pääsisi kunnon lopputulokseen. Nyt ensimmäisellä värjäys kerrassa huomasi heti tuotteen eron kaupan väreihin, kuin myös hiukset vaalentuivat hieman tuohon ruskean sävyyn mihin halusinkin. Lisäksi paremman lopputuloksen olisi saanut, jos olisin ensin ottanut hieman selville, että pitääkö hiuksille tehdä ennen värjäystä jotain. Hiukset täytyy syväpuhdistaa kaikista kemikaaleista ja muista turhista aineista, jotta väri tarttuisi paremmin hiuksiin. Tämä pitää muistaa ensikerralla ja silloin taidan mennä jopa jo kampaajalle testaamaan tätä kasvivärjäystä. Monia varmaan kiinnostaa, onko tällainen luonnollisempi vaihtoehto sitten hinnaltaan kalliimpaa kuin normaalisti. Vastaus on ei, yksi tuollainen kasvisäri pakkaus maksoi n. 15 euroa ja siitä riitti hyvin minun hiuksien pituuteen, joka on melkein puoleen selkään. Omat hiukseni ovat aika ohuet, joten jos omistat paksumman pehkon, niin hiusväriä voi mennä enemmän. Mutta kyllä vain, tätä kasviväriä tulen jatkossa käyttämään hiuksieni värjäykseen!

kaasvivärjäys  
Onko teillä muilla kokemusta kasvivärjäyksestä?

2 kommenttia:

 1. Tosi eloisathan hiukset niistä tuli <3 Kiva, että oot alkanut käyttämään eläintestaamattomiin tuotteisiin!

  yksisotku.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niistä tuli paljon eloisammat! :)

   Poista