18.10.2016

UNEN VAIKUTUS KOSMETIIKKA OSTOKSIIN

Olen aina ollut kosmetiikka osastolla se ihminen, joka kävelee silmät sidottuna siitä todellisuudesta mitä kosmetiikka teollisuudessa tapahtuu ennen kuin ne purkit päätyvät kauppan hyllylle. Olen aina ottanut sen meikkituotteen mitä haluan testata tai minkä olen kokenut sopivaksi itselleni välittämättä siitä miltä meikkiyhtiöltä se on. Nyt asioihin on tullut muutos, monet meikkituote merkit ovat karsittu minun listoiltani ja niitä en enää suostu kiikuttamaan kassalle.

IMG_9620

Olen siis siirtynyt erään yön jälkeen ottamaan selvää eläintestatuista kosmetiikoista ja nyt kotiini kannetaan vain niitä merkkejä joiden netti sivulla lukee "Emme testaa eläimille!". Se mikä on vaikuttanu kosmetiikka ostoksiin oli uneni tai oikeastaan painajainen. Unessa minulle eräs henkilö tulee näyttämään mitä hän on käynyt kaappaamassa eri meikkitehtaista. Menen tämän henkilön pakettiauton luokse katsomaan mitä se sisältää. Koko pakettiauto on täynä valkoisia kaneja, joiden silmät ovat veren punaiset ja vuotavat verta. Jokainen kani tärisevät pelosta todella pienessä häkissä. Joillakin kaneilla oli isoja reikiä kropassa, joista näkyy luut ja lihat. Tämä henkilö selittää minulle, että niihin on tehty erilaisia testejä ja hän oli pelastanut ne. Herätessä järkytys oli suuri ja hoin monta päivää surullisena "Voi pupu raukat!", enkä ole vieläkään saanut kyseistä unta pois mielestäni. Olen aina tiedostanut, että niin näille suloisille eläimille tehdään, mutta olen vältellyt kaikella mahdollisella tavalla kuvia ja videoita eläintestaksesta, koska en ole halunnut sen vaikuttaa kosmetiikka ostoksiini. Nyt annan sen vaikuttaa!

Tuntuu niin väärältä, että puolustuskyvytön pieni eläin laitetaan kurjiin oltaviin ja lähes päivät pitkät käytännössä kidutetaan. Miten eläinrakas ihminen on voinut sivuttaa näinkin ison asian? Tietämättömyys tottakai on syy tähän, se ettei asioista ota selvää. Olisi pitänyt aikaisemmin ottaa asiasta enemmän selvää, sillä onhan se väärin testata tuotteita, joita loppupeleissä me ihmiset ei tarvita elääksemme ja joita me käytämme vain omaksi iloksi. Silloin on väärin tehdä testauksia pieneen eläimeen, joka ei voi asiasta kieltäytyä.

IMG_9633

Vaikka enhän voi koskaan olla varma siitä onko joku kosmetiikkayritys täysin eläintestaamaton, koska monet raakaaineet mitä valmistuksessa käytetään voi olla eläintestattuja. Siitä huolimatta haluan suosia enemmän niitä, jotka ovat edes vähän panostaneet siihen ettei niitä kosmetiikkatuoteita testattaisiin eläimiin. Onko tämä nyt ristiriidassa sen suhteen, että olen kaikkiruokainen ihminen eli syön lihaa. Minun mielipide on tässä, että ei se voi olla ristiriitaista, mutta asiasta voi olla monta mieltä. Ajattelen lihan siinä suhteessa, että se on ravintoketjua. Syöhän luonnossa oleva kettukin jäniksiä yhtälailla kun me ihmisetkin. Tai sitten miten on lääkkeiden suhde, kun suurin osa niistä testataan myös eläimiin. Koska kyseessä voi olla lääke joka pelastaa hengen niin silloin se on täysin eriasia, koska minulle kuitenkin oma terveys menee kaiken edelle. Mutta kosmetiikka, joka on enemmänkin vain elämäntapa ja harrastus on täysin eriasia, siinä voi jo alkaa vähän miettimään minkä purkin kiikuttaa kotiin ja minkä ei. Onhan se  työlästä ottaa selvää onko tuote eläintestattu vai ei, mutta minusta se on sen arvoista. 

Aloitin tuon unen jälkeen kovan tutkimisen siitä, että onko ne minun suosikki tuotemerkit eläintestattuja vai ei. Yllätyin, että suurin osa suosituimmista meikkifirmoista testaa eläimille. Se miten itse olen lähtenyt asiaa arvioimaan on se, että jos meikkifirma ei mainitse netti sivuilla, että tuotteita ei testata eläimiin ovat he niitä jotka testaavat. Kuka yritys nyt mainostaisi sillä, että he testaavat? Ei kukaan, joten siihen ei oteta kantaa. Vaikka suurin osa tämän hetkisistä tuotteista on eläintestattuja, aijon ne tottakai käyttää ensin loppuun. Vanhojen tuotteen tilalle alan koko ajan tuomaan tilalle uusia tuotteita, jota ei ole testattu eläimiin. Lähden nyt suurella innolla kokeilemaan uusia meikkituotteita ja merkkejä! Olisiko siellä kiinnostuneita kosmetiikka postauksista?

Löytyykö ruutujen toiselta puolelta myös niitä jotka panostavat siihen, ettei meikkejä ole eläintestattu? Jakakaa kokemuksianne ja otan mielelläni vastaan erilaisia kosmetiikka merkkejä, jotka eivät testaa eläimiin!

6 kommenttia:

 1. Ite en oo perehtynyt asiaan kun muutenkin niin vähän käytän meikkiä.En edes muista koska olisin viimeksi laittanu edes ripsari =D. Mutta yleensä ostan sen mitä oon tottunu käyttämään kun meikit kestää tosiaan mulla niin kauan =).Ja nyt kun on jalasta ollu koko vuoden sairaslomalla niin nyt tulee käytettyä viä vähemmän meikkiä kun ei juur sillai kulje ihmisten ilmoilla niin paljoa mitä ennen kuin loukkasin tuon jalan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä itsekkään asioista ottanut paljoa selvää kun vasta nyt ton unen jälkeen. Se uni sai mut pohtimaan todella paljon asioita. Mutta jos meikit kestää kauan ja käytää vähän niin ei sitä asiaa niinkään pohdi. :D Toivottavasti jalka paranee pian! :)

   Poista
 2. Hui mikä painajainen :-( Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus, sai mut ajattelemaan vähän erilailla... Kyllä on tietenkin aina ihanaa, kun tuotteessa lukee että se on cruelty-free, mutten sitä oo sen enempää pohtinut. Pitää tulevaisuudessa kyllä alkaa tsekkaamaan vähän tarkemmin, mitä kaupan hyllyiltä tarttuu mukaan. :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se todella ihana huomata se cruely-free aina jossakin tuotteissa! Noniin ihanaa, että joku muukin innostui vähän kiinnittämään huomiota millasta kiikuttaa kotiin! :)

   Poista
 3. Puhut hyvästä aiheesta, arvostan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo ihan tärkeä asia ja vähän puhuttua! :)

   Poista