13.10.2016

RIPAUS MEIDÄN KODIN TODELLISUUTTA

Onko todellisuudessa bloggaajien kodit aina suoraan sisustuslehtien kansista? Epäilen, että ei ole. Jokaisella meillä on varmasti välillä pöydällä tai tiskialtaassa likaisia tiskejä, peti petaamatta ja pyykkikori pursuaa likaisista pyykeistä. Sellaista on todellinen elämä ruutujen toisella puolella ja sitä harvemmin kellekkään näytetään. Meillä monella on tapana laittaa koti ojennukseen ennen vieraiden tuloa ja kun omat silmät vain näkevät asunnon on asunnon laita ihan toisenlainen.

Meistä kumpikaan ei ole kotona järjestelmällisiä ihmisiä, vaikka minussa sitä piileekin enemmän on asunnon kunto välillä sitä sun tätä. Välillä nuo tavarat ei päädy omille paikoille takasin ja laatikostossakin voi vallita kaaos, kun nopealla siivomisella tunkee ne yhteen paikkaan piiloon. Itse aisiassa meidän lipasto on täys kaaos, jonne on tungettu kaikki ylimääräiset roinat pöydiltä ja se odottaa tällä hetkellä suur siivousta ja järjestystä!

IMG_9040 IMG_9031
IMG_9096
IMG_9447

Tältä siis näyttää meillä suurimmaksi osaksi ajasta. Mulla itsellä on aikalailla tapana säilyttää vaatteita muualla kuin vaatekaapissa ja keittiö on monesti minun kokkauksien jälkeen kun pommin jäljiltä. Ja mikä pahin tapa minulta löytyy on kaikkien rasvapurkkien, shampoiden ja muiden vastaavien keräileminen, joku purkki on puolilaan ja minä jo kiikutan uutta kaupasta kotiin. Eli välillä täältä löytää mistä milloinkin jonkun rasvapurkeista ja kylpyhuoneen lattioille heitettyjä tyhjiä shampoo purkkeja. Voisihan tässä jokupäivä tehdä myös kaappien suur siivouksen ja heitellä ylimääräisiä pois jo! Lisäksi tällä toisella on tapana jättää ostospussit lattialle ja tyhjät purkit pöydälle, joka ei edes auta meidän kodin siisteyttä. Petiä meillä pedataan vain silloin kun tulee vierita, kun kummallakin on taipumusta päivän aikana käydä se sotkemassa ja sinne on välillä mukava mennä ihan vain loikoilemaan. Meillä ei siis jakseta aina olla stressaamassa asunnon siisteyden pitämisessä, joskus sitä voi siivouspäivääkin siirtää. Kunhan vain muistaa pitää sen kaaoksen hallittuna, niin kaikki luistaa paremmin!

Tältä näyttää meiltä silloin kun meidän silmät vain näkevät asunnon!

8 kommenttia:

 1. Kivaa rehellisyyttä, arvostan!!

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mahtava postaus! Se todellakin on totta, että yleensä bloggaajat kuvaavat kotejaan/huoneitaan esimerkiksi juuri siivottuaan sitä kunnolla. Kummallista! :o

  http://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen itsekin huomannut saman. Kyllähän sillon on mukavempi siistiä kämpää kuvata kun tekee huone/asunto postauksen. :)

   Poista
 3. Meillä taas koti on kuin niistä sisustuslehdistä, mutta ae johtuu minun lievästä oireyhtymästä ja pakollisesta tarpeesta siivota jatkuvasti. Semmonen jos vaan ob pakonomaisena niin monina aamuina tulee tiskitkin tiskattua nopeasti ennen töitä.

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitäkin koteja joissa asuu sellaisia joilla on sitä taipumusta enemmän järjestelmälällisyytteen ja perfektionistiin, jolloin koti on kuin sisustuslehdestä. Harmi että itsellä se perfektionistin puoli jää tonne koti oven ulkopuolelle ja ilmaantuu aina jossain muualla. :D

   Tosi kiva kuitenkin kuulla tästä täysi vasta kohta! :)

   Poista
 4. Tää teksti vois olla yhtälailla mun omista ajatuksista rustattua! Meillä pysyy kämppä siistinä ja järjestelmällisenä tasan sen päivän, kun tän kotikolon on saanut siivottuakin, mutta jo seuraavana päivänä ja etenkin jos on kyseessä työ-/koulupäivä sillon seuraavana päivänä, niin kämppä on samassa kunnossa, mitä oli ennen siivoustakin... Aina ei vaan jaksa ees yrittää pitää koko kämppää siistinä ja mulle itelleni toisaalta tärkeintä on se kotonen fiilis, oli se sit pienen/suuren sotkun keskellä tai siististi järkätyssä kodissa, niin kotosta tunnelmaa ei voita mikään. ♥ Mutta pakko sanoo, että ihan huippu postaus ja samaistuttava ainakin omalta kohdaltani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa sielun sisko!Juuri niinkuin sanoit kotoista tunnelmaa ei voita mikään oli se sitten siisti tai sotkuinen! Oma koti on just sellanen kun se on. :)♥

   Poista