19.9.2016

AJATUKSIA YHTEENMUUTOSTA

Muistan vieläkin sen päivän kun muutin omilleni, jännitys oli todella korkealla ja intoa riitti jo monien päivien takaa. Sen päivän tunnelman voitti, meidän yhteenmuutto. Perhosia pyöri vatsassa ja intoa oli kummallakin vaikka muille jakaa. Mutta pelkkä jännitys ja into ei riitä kuvaamaan sitä päivää, vaan myös sana pelko liittyi minun tunnetiloihin mukaan. Onneksi vain vähän. Ensimmäinen elokuuta kun kuljin hakemaan uuden asuntomme avaimia, se oli jännitystä ja pientä pelkoa täynnä. Ajatuksissa pyöri koko ajan se, että muuttuuko meidän yhdessä olo jollain tavalla? Vaikka olimme keväästä asti ns. asuttu yhdessä toistemme luona. Meillä oli ollut kuitenkin koko ajan se oman asunnon turva, jos jotain tapahtui. Niin iso riita tai ei vaan enää jaksanut toista. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut vaan kaikki on menny parempaan suuntaan. Elämämme on samanlaista kun ennenkin, kumpikin käy töissä ja yhteistä aikaa vietetään kun niitä sattuu olemaan.

IMG_7834

Meidän yhteenmuutton idea sai alkuunsa, kun avasin keskustelu yhteisen asunnon haaveista ja päädyimme asiasta keskustelemaan vanhempieni luona ollessa. Sovimme silloin, että kun pääsemme takaisin Turkuun alkaisimme katsomaan sopivaa asuntoa. Meillä kun oli katot päämme päällä niin kiirettä emme halunnut pitää vaan sovimme, että katsellaan rauhassa sopivan asunnon löytöön asti. Ei mennyt kauna kun löysimme sen sopivan eli tämän asunnon. Meidän tilanteessa ei koskaan ollut vaihtoehtona muuttaa toisen asuntoon. Kummatkin ajoivat samaa mielipidettä siitä, että kun yhteenmuutetaan niin sitten muutetaan uuteen asuntoon. Olisiko loppupeleissä ollut kotoisa olo, jos toinen olisi muuttanut toisen asuntoon? Ei välttämättä. Meille tämä ratkaisu oli paras vaihtoehto, jopa senkin takia kun molemmat asuimme yksiössä oli saatava vähän isompi asunto jo siinä vaiheessa. Pääsimme siis käytännössä rakentamaan yhdessä uutta arkeamme puhtaalta pöydältä. Tämä oli se yhteenmuuttamisen paras asia, aloimme nyt kunnolla rakentamaan yhteistä elämäämme.

IMG_7835

Olemme tosiaan seurustelleet vähän päälle puoli vuotta, eli emme ole seurustelleet kauan ennen tätä yhteenmuuttoa. Joillekin tämä voi olla liian aikaista, mutta meistä se tuntui hyvältä idealta ja on ollut yksi parhaista päätöksistä. Se oli jopa helppokin päätös, sillä me olimme töiden ohella keväästä asti päivät yhdessä ja yöt nukuttiin vierekkäin. Toinen ei saattanut omassa kodissa käydä muutamiin viikkoihin ja lopussa se toisen koti oli kuin oma koti, kun vaatteille alettiin järjestää tilaa. Yhteenmuutto ei ole meidän suhdetta muuttanut näiden parin kuukauden aikana ollenkaan. Olemme jo saaneet kunnolla tutustua toistemme tapoihin, sillä erillään asuessamme vaihtelimme kumman asunnossa asuimme. Samanlaista meillä on vieläkin, välillä pienia kiukun puuskia, toistemme huomioimista, yhteisiä askareita ja muuta ihanaa pariskunnan elämää. Meidän yhteenmuuttossa iso plussa oli ehdottomasti kummankin mielestä se, että olemme ennestään asuneet yksin ja olemme yksin kokenut sen itsenäistymisen. Meille se on ollut tärkeää, että olemme saaneet kokea sen yksin asumisen, maksaa ihan kaiken itse ja huolehtia vain itsestä. Kaikki nämä saamme nyt jakaa keskenämme ja huolehtia toisistamme itsemme lisäksi. Meille se on ollut todella tärkeää kasvattaa ne omat juuret ja elää omaa elämää siihen asti kun löydettiin toisemme. Nyt kasvatamme yhteisiä juuria ja rakennamme päivä päivältä sitä yhteistä tulevaisuuttamme.

Jakakaa myös ihmeessä teidän omia kokemuksia tai ajatuksi yhteenmuuttamisesta! Luen niitä mielelläni.

9 kommenttia:

 1. Anonyymi20.51

  Harvoin jaksaa lukea blogeja missä näin paljon tekstiä, mutta sun postauksia on aina niin mukava lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa!<3 Kiitos paljon, tuo oli mukava kuulla! :)

   Poista
 2. Hyviä juttuja yhteen muuttamisesta! Me kerettiin seurustella noin 1,5 vuotta ennen kuin muutettiin yhteen, mutta siinä olikin toisen intti sun muut välissä niin eipä siinä paljoa kerennyt asuntojakaan katselemaan. :) Täälläkin positiivisia kokemuksia suurin osa yhteen muuttamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löytyy positiivisia kokemuksia muutosta. Yhteenmuuttohan tapahtuu sitten kun se on sopivalla hetkellä. :)

   Poista
 3. Mekin muutettiin poikaystävän kanssa hitusen yli puolen vuoden seurustelun jälkeen yhteen samasta syystä! Mitä turhaa pitää kahta eri osotetta, jos todellisuudessa kokoajan on yhdessä. Nyt ollaankin jo vuosi asusteltu yhdessä ja vaikka välillä tuleekin rutkasti erimielisyyksiä siitä, että kumpi tyhjentää tiskikoneen tai pesee pyykit, niin en silti vaihtais tätä mihinkään! ;)

  http://heliannika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se toisen asunto alko tuntumaan jo turhalta kun koko ajan oltiin yhdessä ja varmasti monella muullakin käyny samallatavalla. Mukava kuulla, että teillä on hyvin mennyt ja ainahan ne pienet arkiset kiistat ovat normaaleja. Ne kuuluu terveeseen parisuhteeseen. :)

   Poista
 4. Hei onnea uuteen, yhteiseen kotiin <3

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ite aikoinaan olin ollu exän kans sen 5kk kun muutettiin yhteen =). Muutettiin molemmat suoraan lapsuudenkodista saman katon alle ja olihan se ihanaa kun sai sisustaa sitä yhteistä kotia =)erottiin 2007).Marraskuun alussa tulee 2v kun mä muutin tähän yksiöön kaksiosta johon olin aikoinaan exän kans muuttanu ja oli kyllä aivan ihana päästä sisustamaan sitä omaa kotia missä ei ollut muistoja entisestä elämästä tai mistään sen jälkeisestäkään elämästä aina siihen asti kun muutin. Toki kyseiseen kotiin mahtui paljon hyviäkin muistoja mutta se että aloittaa elämän ns. puhtaalta pöydältä kodissa missä ei ole muistoja on niin parasta. =) Vaikka taas haaveilen muuttamisesta vähän isompaan kotiin =D

  VastaaPoista