8.8.2016

HERKKU KAURASÄMPYLÄT

Itse valmistetut sämpylät ovat kyllä suurinta herkkua minkä tiedä ja niin helppo valmistaa. Vaikka sämpylät ovat valmistuksen kannalta super helppoja, niin miksei niitä tule tehtyä niin usein? Oma laiskuus varmaan saattaa olla takana. Tänä aamuna kuitenkin repäisin itseni sängystä ylös ja aloin melkeinpä heti valmistamaan meille näitä sämpylöitä. Vaikka tämä resepti onkin niin yksinkertainen, kun voi vaan olla ja lukee varmasti jokaisen kaurahiutalepaketin kyljessä halua siitä huolimatta jakaa teille näistä reseptin. En pysy edes liiaksi korostamaan niiden täydellisyyttä. Voisin vain kirjoittaa koko ajan teille tekstiksi "itse valmistetut sämpylät on parhaita itse valmistetut sämpylät on parhaita".

IMG_8487

2 1/2 dl runsaasti kädenlämpöstä vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 rkl rypsiöljyä

Mittaa runsaasti kädenlämpöistä vettä astiaan ja lisää sinne kaurahiutaleet, siirappia ja suolaa joukkoon. Sekoita. Seoksen joukkoon sitten lisätään puolet vehnäjauhoista, joiden sekaan on sekoitettu kuivahiiva. Pyörittele taikinaa käsin kunnolla ja lisää joukkoon vähitellen loput vehnäjauhoista. Kaada pari ruokalusikallista rypsiöljyä joukkoon. Pyörittele ja painele taikinaan niin kauan, että se alkaa irtoamaan käsistä, jos tarvetta lisää joukkoon vähän vehnäjauhoja. Itse lisäsin tässä vaiheessa vielä vähän enemmän kaurahiutaleita. Anna taikinan kohota 30 minuuttia liinan alla, jonka jälkeen ensin painellan ylimääräiset ilmat ulos ja sitten uunipellille pyöritelllään oman maun mukaisia palloja. Voitele maidolla ja lisää päälle hieman kaura hiutaleita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

IMG_8490 
Kaiken helppouden lisäksi tämä sämpylöiden teko on myös kätevää kun ohjetta voi muokata oman kuivakaapin mukaan. Kunhan vain muistaa jauhot, kaurahiutaleet ja hiivan! Ohje jonka jaoin yläpuolella oli sellainen, josta saa hyvin väsättyä 6 sämpylää. Jos enemmälle on tarvetta niin sitten vaan tekee luonnollisesti ohjeen tuplana! 

Voisin itse veikata, että varmasti moni teistä on jo tehnyt kaurasämpylöitä kotona. Ja uskon, että moni jakaa minun kanssa saman mielipiteen, että nämä ovat paljon herkullisempia, kun kaupasta kiikutettu leipäpussi. Ainakin sen meillä huomasi, kun leivät ovat jo nyt kadonneet. Toisin kuin muutama päivä sitten ostettu leipäpussi, joka on puolillaan. Olisi varmaan pitänyt tehdä sämpylöitä enemmän.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä alkoi tehdä mieli itsetehtyjä sämpylöitä! En edes muista milloin viimeksi olisin moisia väsännyt, tämä huutava vääryys pitänee korjata piakkoin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se täytyy tietenkin korjata! Nyt ainakin löytyy resepti jos ei jo löydy sitä ;)

      Poista