18.8.2016

10 X MUUTTO VINKIT

1. Aloita ajoissa

Kun aloitat ajoissa pakkaamisen ja siivoamisen pääsee muuttamisen helpommalla. Aloittamalla käymällä läpi kaikki kaapit ja siivoamalla ne tiptop kuntoon ei muuttopäivänä tarvitse kuin vaan viimeisenä siivouksena huolehtia lattioiden, ikkunoiden ja muitten perus pintojen pesusta. 

2. Tee lista tärkeistä tehtävistä

Tärkeää on muistaa tehdä sähkösopimukset, muuttoilmoitukset ja muut viralliset hommat. Aloittamalla niistä ja listaamalla kaikki tärkeät tehtävät pääset paljon helpommalla, eikä tarvitse muistella onko se tehty vai ei. 

IMG_8675

3. Älä pelkää heittää roskiin

Heitä vain rohkeasti kaikki turha roskiin tai varaa itsellesi kirpputorilta pöytä jossa voi myydä turhat vaatteet ja tavarat pois. Jos et ole jotain tarvinut muutamaan kuukauteen tai muistanut olemassa oloa turhaan sitä raahata uuteen kotiin. Isoimmista huonekaluista pääsee hyvin eroon myymällä ne esim Tori.fi sivustolla! Tätä itse en osannut muuttaessa, mutta tämä kumppani oli se fiksumpi osa puoli joka jo alkuun heitti roskiin turhaa tavaraa. Minä taas heittelin sen jälkeen kun tavarat olivat uudessa asunnossa, mutta sen muistan sitten seuraavalla kerralla!

4. Pyydä apua

Muutto päivälle on hyvä pyytää apua perheeltä ja ystäviltä. Perheen ja ystävien kanssa muutto voi olla paljon mukavempaa. Kysymällä ajoissa apua, pystyvät ystävät ja perheen jäsenet katsomaan kalenterista tilaa. Muuttofirmoistakin saa muuttoo apua jos ei muualta kerkeä saamaan.
kfjs

5. Hyödynnä bannaanilaatikoita ja sanomalehtiä

Näin yhden-kahden hengen asukkaana on turha lähtee vuokraamaan muuttolaatikoita, koska sitä tavaraa ei ole niin paljoa. Banaanilaatikot muutenkin ovat tilavia, ilmaisia ja kaiken lisäksi todella kestäviä. Kysymällä vain läheisen kaupan myyjältä banaanilaatikoita, pääsee muuttamisessa myös rahallisesti helpommalla. Ne voi sitten muuton jälkeen heittää vain suoraan pahvinkeräykseen!

Toinen hyvä säästö vinkki on muuttamiseen sanomalehdet, joihin on hyvä kääriä kaikki särkyvät tavarat. Muuton aikana on hyvä keräillä vähän sivuun postinkantajien tuomia ilmaisjakelun lehtiä. Näin saa hyvin esim. astiat uuteen kotiin ehjänä kaapiin.

6. Suunnittele

Muuttopäivän järjestys on hyvä suunnitelle. Parempi viedä jokun iso huonekalu ensimmäisenämuutto auton kyytiin, kuin viimeisenä. Suunnitele etukäteen minne tulee mikäkin huonekalu, niin kaikki sujuu luontevammin ja helpommin.

7. Pakkaa matkalaukkuun

Meistä varmasti jokainen omistaa ainakin yhden matkalaukun. Pakkaa siis sinne suurin osa tai kaikki vaatteistasi. Näin säästät laatikoita ja löydät kaikkien niiden muuttolaatikoitten keskeltä aina vaihtovaatteet!

IMG_8387  
8. Pukeudu muuttöpäivänä rennosti

Huono idea on laittaa päälle tiukat farkut ja kaapin hienoimmat vaatteet. Rennossa vaatetuksessa muuttaminen luonnistuu parhaiten, mitä mukavempi on olla sen parempi mieli on koko päivän. 

9. Ole järjestelmällinen

Laita laatikot hyvään järjestykseen vanhalla asunnolla niin, että ne on helppo kantaa autoon. Pienemmät laatikot huoneen perälle ja niin, että isot huonekalut on helppo kantaa ovesta ulos ensimmäisenä. Uudessa asunnossa pura laatikot huone kerrallaan. Näin saat muuton pysymään järjestelmällisenä ja aina sen kiireen keskellä voi mennä huilaamaan yhteen valmiiseen huoneeseen ja sitten taas uudella innolla purkamaan lisää tavaroita.

10. Älä stressaa

Muutosta on turha stressata, kun on muistanut tehä kaikki asiat hyvin ja ajoissa. Aloittamalla vain ajoissa kaikken, stressikin on huomattavasti lievempi. Kaiken ei tarvitse tapahtua yhtenä päivänä vaan purkamisen voi jättää seuraavallekin päivälle.


18 kommenttia:

 1. Todella hyviä vinkkejä ja itselleni varsinkin hyvin ajankohtainen aihe! :)
  10. on mun mielestä kaikista tärkein, sillä liika stressaaminen muuton aikana vaan aiheuttaa kaaosta ympärilleen, joten tärkeintä on ottaa ihan iisisti, sillä kaikki järjestyy aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin sitten julkaisin juuri hyvään aikaan tän! :D Ja kyllä toi 10. on yks parhaista. Muutto päivästäkin tulee parempi kun ei stressaa. :)

   Poista
 2. Tosi käteviä ja hyviä vinkkejä! Tykkäsin! Harmi kun luen nää nyt kun muutto on jo toivottavasti viimeinen mitä tarvii tehdä :D

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens muutolle muistiin vinkit siis. ;) Kiva kuitenkin, että tykkäsit! :)

   Poista
 3. Voi ei, tämä postaus tuli minulle hiukan liikaa. Olisin tarvinut tälläistä vinkkiä kun muutin marraskuussa. Hienoa, että teit tälläisen postauksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, että tuli hieman myöhään. No ehkä nämä sit muistuvat seuraavalle muutolle! :)

   Poista
 4. Tavallaan semmosia onneksi itsestäänselvyyksiä. Oon itse ollu nyt 2014 jälkeen 6 muuttoa rikkaampi kokemukista niin hope not nyt ei tarvii muuttaa :D

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin olen jo tässä elämän aikana muuttanut todella monta kertaa, mutta kun alkaa muistelemaan ssitä ekaa muuttoa niin ei noi vaan ollu silloin niin itsestäänselvyyksiä ja olisi ollut hyvä tietää monet asiat jo ennen sitä. :D

   Poista
 5. Hyvä ja hyödyllinen postaus!

  VastaaPoista
 6. Erittäin tärkeitä ja mainioita vinkkejä, sekä minulle todella ajankohtaisia - olen muuttamassa parin viikon päästä astetta itsenäisempään asumiseen! :o Sain tästä paljon esimerkkiä ja vinkkiä, etenkin hienosti painotit järjestelmällisyyttä, joka on minulta meinannut unohtua. Toki listat olen tehnyt, mutta huolellisempi täytyy olla.

  Hurjasti odotan sulta lisää sisustuspostauksia sun muita juttuja, jotka inspiroivat tulevassa omassa kodissa... Haleja! ♥

  www.pirstaloitunut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se järjestelmällisyys on tärkeä tossa muutossa. Kiitosta tuli poikaystävältä kun mun asunnon tavarat oli järjestetty niin, että ne on nopeaa ja helppo kantaa autoon. Hieno, että sait tästä paljon vinkkejä muuttoa varten ja onnea todella paljon muutolle! :)

   Sisustus postauksia on tulossa paljon vielä! :)

   Poista
 7. mulla on tapana pakata niin nopeasti omat tavarat että joutuu sitten aina miettiä että missäs se ____ nyt on :D oon aina niin innoissani niin pakkaan suunilleen kuukautta aiemmin kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli Turkuun muutto ihan samanlaista, alotin pakkaamisen joskus kolme kuukautta ennen. Nytkin tein virheen, että alotin hieman liia asikasten ja pakkasin sellasia tavaroita joita sit tarvitsinkin ennen muuttoa. :D

   Poista
 8. Kivan oloinen blogi sulla ja hyviä vinkkejä tulevaisuuden varalle!

  https://sannivera.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ihanan kätevä postaus, jokainen vinkki on hyvä ja pitäisi ottaa talteen muuton varalle! :)
  http://meikkiarsenaali.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että postauksesta löytyi apua! :) Kannattaa ottaa talteen.

   Poista