5.7.2016

VANHANAJAN MARKKINAT

Uusi viikko on jo lähtenyt hyvin käyntiin ja ajattelin näin tiistaina hypätä takaisin viikonloppuun ja kaiken lisäksi aurinkoiseen lauantai päivään.  Kävimme poikaystäväni kanssa launtaina kiertämässä jokirannassa olleet vanhanajan markkinat, käytyämme ensin pieni mutka hänen äitinsä luona juhlimassa pikkusiskonsa syntymäpäiviä. Iltavuoro- ja auronkoisena päivänä oli hyvä aika suunnata katselemaan näitä aikas tunnettujakin markkinoita, joissa en ollut vielä koskaan käynyt.
 IMG_7985 IMG_7994 IMG_8004

Se tuntui hieman virheeltä mennä lauantaina markkinoille, koska tottakai juuri sinä päivänä sinne ovat kaikki saapuneet, porukkaa siis riitti ja ehkä hieman liikaakin.  Meille kahdelle siellä ainakin oli liikaa ihmisiä, sillä olemme kummatkin sellaisia persoonia jotka ei noin suuresta ihmisjoukosta pidä. Päivä helteessä markkinoilla oli siis meille koettelusta hermoille kuin myös kärsivällisyydelle, onnistuimme rauhallisesti, mutta aivan liian hitaasti kiertämään koko markkina alueen. Minulle paineita tuotti kokoajan kelloa tuijottaminen, olihan luvassa vielä 6 tunnin ilta vuoro, jossa täytyisi jaksaa juoksennella pää kolmantena jalkana.

IMG_7981 IMG_8024

Markkinat olivat hyvin monipuoliset ja ne olivat täynnä erillaista ohjelmaa, mutta me emme jaksaneet jäädä katselemaan näitä näytöksiä oikeastaan siksi, että niitä ihmisiä parveili niin paljon ympärillä ja halusimme löytää jonkin kojun josta saisi hyvää ruokaa. Satuimme kuitenkin löytämään ranskalaisen kojun, jossa he myivät oman maansa herkkuja. Meidän mukaan lähti suussasulavan maukkaita macaronseja, jotka olivat taivaallisen hyviä. Koska emme löytäneet meille hyvää ruokapaikkaa  markkinoilta päätimme käytää juhannuksena suunniteltun ravintola kokeilun ja menimme jokirannasta keskustaan Metsikolaiseen ravintolaan nimeltä El Nam. Olimme jo siis sunnitellut, että kävisimme kyseisessä paikassa syömässä juhannuksena mutta paikka olikin silloin kiinni. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa, sillä tämä ruokapaikka oli meidän mieleemme. Ruoka oli hyvää ja tilaaminen toimi Subway tyylisesti, mikä parasta hinta ei ollut edes kyseiselle paikalle ollenkaan paha vaikka ensin luulin, että saa maksaa itsensä kipeäksi kun sinne menee syömään. Meidän yhteinen lauantaimme jatkui lopulta siten, että tiemme erkaantui toisistamme minun mentyäni loistavan päivän jälkeen tekemään töitä. Mukava viikonloppu tosiaan takana ja nyt odotan innolla huomenna alkavaa kahden päivän vapaata, kuin myös huomista Helsingin reissua poikaystäväni kanssa! Minusta olisi myös ihana kuulla miten teidän viikonloppunne meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti