11.9.2017

SUNNUNTAI KAHVIHETKI VÄLIMEREN YRTTIPIIRAKAN KERAN

IMG_3863
Yhteistyössä: Martinex Oy

Sain jokin aika sitten mukavan viestin sähköpostiin, jossa oli mahdollisuus päästä tekemään yhteistyötä turkulaisen perheyrityksen Martinexin kanssa. Yritys on lahja- ja taloustavaroiden sekä tekstiilien ja leikkikalujen valmistaja ja tukkuliike. Heidän nettisivuilta löytyy paljon tuotteita kodin sisustukseen, lasten vaatteisiin kuin myös koko perheelle lautapelejä syysiltoihin. Lisäksi heiltä löytyy laaja valikoima Iloleipurin tuotteita ja minä pääsin luomaan kahvihetken äidilleni ja kummilleni heidän syksyn uusilla tuotteillaan!

Tosiaan äitini ja kummini päättivät tulla piipahtamaan kahvilla ja katsomaan viimein tätä meidän asuntoa, johon muutimme vuosi sitten yhteen. Koska näin leipomista rakastavana ihmisenä olin saanut loistavan yhteistyöpaketin ja kaupan päälle vielä vieraita eiliselle päivälle pääsin leipomaan oikein urakalla ja testaamaan iloleipurin tuotteita!

Iloleipurin tuotteet ovat valmiiksi minulle jo tuttuja ja niitä löytyykin kaapeista jo valmiina. Nyt kuitenkin sain heittää vanhat muoviset kulhot syrjään ja testata millanen on keraaminen leivontakulho. Ensin pelkäsin todella kovaa melua, kun alan sauvasekoittimella sekoittamaan, mutta ei sen suurempia meteliä pitänyt. Keraaminen kulho oli leivontaan myös parempi siten, että reunoille ei tartu niin pahasti kun muovisiin kulhoihin sillä pinta on paljon sileämpää ja liukkaampaa. Suuri plussa oli sisällä olevat mitat, jolloin saa helposti myös mitattua esim. nesteen suoraan kulhoon.

Sain myös leivontaani uuden nuolian vanhan ja vähän huonon nuolian tilalle, mitat ja silikonisudin. Lisäksi paketista löytyi upea piirakkavuoka, jolle tein vieraille makean tarjoiltavan lisäksi jotain suolaista. Pöytään loin maukkaan välimeren yrttipiirakan, josta tuli todella hyvää!

IMG_3883 IMG_4012

Välimeren yrttipiirakka

Pohja:

100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Yrttitäyte:

2dl ruokakermaa
1/2 dl vettä tai maitoa
3 kananmunaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 keltainen paprika
1 pkt koskenlaskiaa
tuoreita tai kuivattuina rosmariinia, oreganoa, tilliä ja tinjamia
sitruunapippuria
sirtuunan mehua

Nypi voin sekaan jauhot, jotka ovat sekoitettu keskenään. Voitele piirakka vuoka ja levitä taikina sen päälle reunoja myöten. Esipaista uunissa 10 minuuttia 200 asteessa.

Valmista piirakan täyte sekoittamalla kulhossa keskenään ruokakerma vesi/maito ja kananmunat. Lisää joukkoon pilkottu sipuli, paprika ja kosken laskia. Kaada reilusti yrttejä joukkoon. Itsekäytin maustehyllystä löytyviä kuivattuja mausteita, mutta toi käyttää tuoreena, jolloin ne kannattaa silputa pieniksi. Lisää joukkoon paloiteltu valkosipuli ja mausteet. Purista vielä lopuksi sitruunan mehua antamaan makua.

Paista uunissa 40 minuuttia ja anna paiston jälkeen vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

IMG_3929

Sunnuntain kahvipöytään vieraille päätyi myös tottakai juustokakkua ja salmiakki tiikerikakkua, joista salmiakki oli selvästikkin se suosituin tällä kertaa. Martinexelta tuli myös mittakannu, joka tähän hätään oli leivontaan kooltaan vähän iso, mutta toimii varmasti isommissa leipä ja pulla leivoksien yhteydessä paremmin, kun mitattavat tuotteet ovat runsaampia. Tällä kertaa tosiaan mittakannu sai toisen tehtävä ja toimi meille mehukannuna, joten mehua sai sitten ne jotka eivät siitä kahvista niinkään välittänyt. Toimi hyvin niinkin, jos ei pientä sotkua pelkää välillä!

IMG_4018

Meidän kahvihetkemme oli erittäin rattoisa ja herkkuja täyteinen, joten jokainen meistä on saanut sunnuntain illan istua vatsa pystyssä. Tästä kahvihetkestä kuuluu kiitos Martinexelle, jonka tuotteilla pääsin leipomaan! Suosittelen keramiikan ystäville täysillä sydämmillä, tuotteet olivat helppokäyttöisiä, kestäviä ja voi pestä myös tiskikoneessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti