maanantaina, tammikuuta 16, 2017

KASVISRUOKA VIIKKO - VOIKO JAUHELIHAN KORVATA SOIJAROUHEELLA?

Voiko jauhelihan korvata soijarouheella? Tästä otin selvää, sillä olen kuullut aika paljon huonoa mutta tasapainoksi myös hyvää soijarouheesta. Monet ovat sanoneet soijarouheen olevan todella pahaa ja ei ole yhtään jauhelihan kaltaista. Mutta vastapainoksi olen myös saanut positiivista palautetta, että maustamalla oikein siitä saa hyvää. Mitä minä olen oppinut ruoanlaitosta, niin maustaminen on hyvän ruoan a ja o!

Koska kyseessä oli täysin uusi tuote minulle, oli ensin otettava selvää miten soijarouheesta tehdään ihan perus jauhelihakastike. Löysin netistä hyvän ohjeen ja sain tästä kastikkeesta erittäin hyvän makuista. Kaiken lisäksi mieskin kehui kastiketta! Monesti kuulee myös niitä sanontoja, kuinka kallista soijarouheet on ja että lihaa syömällä pääsee halvemmalla. Mutta mitä nyt opin on se, että yksi soijarouhe pussi tulee halvemmaksi kuin jauheliha paketti. Yksi 500 g pussi maksoi n. 3-4 euroa ja sitä käytetiin tähän kastikkeeseen ainoastaan 2 dl, joten siitä voi päätellä kuinka halpa loppupeleissä soijarouhe on, kun naudanjauheliha kamppailee samassa hintaluokassa ja yhdestä paketista saa tehtyä vain yhden samankokoisen annoksen kastiketta. Tämän ohjeen mukaan kastiketta riitti n. 4 annokseen riippuen annoskoosta.

Koska astuin oman mukavuusalueen ulkopuolelle reilusti, oli aluksi lähdettävä etsimään soijarouhekastikkeen reseptiä netistä, sillä eihän minun patojen äärellä oltu koskaan kyseistä tuotetta käytetty. Löysin Kotikokista yhden reseptin, josta katsoin kuinka paljon pitää soijarouhetta ja vettä laittaa, jonka kautta sitten muodostin ihan perus jauheliha kastikeen spagetille. Todella helppo käyttöistä oli tuo soijarouhe ja nyt ensimmäinen testaus meni ihan putkeen, kun sain siitä sellaista että voisi tehdä jopa uudestaankin. Käytän kuitenkin loput soijarouheet muiden jauheliharuokien testaukseen, joten lisää soijarouhe testailua on luvassa! Minun oma mielipiteeni on tämän ensimmäisen kokeilun perusteella, että kyllä soijarouheella voi korvata jauhelihan ainakin tällä tavalla.

IMG_0798

Tarvitset:

2dl Tummaa soijarouhetta
2 dl Vettä
1 Sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 prk Tomaattimurskaa
1 Kasvisliemikuutio
1 dl Ruokakermaa tai maitoa / kasvisvaihtoehto (kaura- tai soijamaito/kerma)
Grillimaustetta
Jauhelihamaustetta
Mustapippuria
Rypsiöljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi ja kuullota niitä rypsiöljyssä pannulla. Lisää joukkoon vesi, soijarouhe ja kasvisliemikuutio. Mausta oman maun mukaan, itse maustoin ihan reilusti ja lisää myös joukkoon tomaattimurska  ja maito tai kerma kumpaa sitten käytätkään. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoa spagetin kanssa, nams!


Onko muita soijarouheen testaajia, oliko hyvää vai pahaa?

6 kommenttia:

  1. Hyödyllinen postaus, itsekin olen pitkään miettinyt soijarouheen testaamista! :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottamasti kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  2. En ole soijarouhetta testannut, mutta soijafileet sopii tosi hyvin pastaan. Olisi kiva kokeilla tätäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soijasuikaleita ajattelin itsekin joskus kokeilla! Suosittelen myös testaamaan soijarouhetta! :)

      Poista
  3. Soijarouhetta oon testannut just perus pastakastikkeessa ja munkin lihaa rakastava poikaystävä tykkäs myös siitä! :-D Pitääpä käyttää sitä aktiivisemmin, kun sitä tuolta mun keittiökaapista kuitenkin löytyy. :-)

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on vielä paljon jäljellä ja suunittelenkin jo uusia testin kohteita! :D

      Poista