keskiviikkona, joulukuuta 14, 2016

ITSETEHDYT JOULUMAKEISET LAHJAKSI

Itse en tiedä mitään parempaa kuin itse tehdyt joululahjat, joho on käytetty aikaa ja vaivaa. Monelle iskee kuitenkin se ongelma, että mitä viedä sellaiselle jolla on jo kaikkea tai joka ei halua mitään ylimääräistä. Itse ajattelen, että silloin kannattaa lähteä miettimään, jotain mikä on kuluvaa. Eli esim. syötävää ja mikä parasta tällä kertaa jotain herkullista syötävää. Jaan teille nyt kolme maukasta joulumakeista, joista voi tehdä jollekin ihanan lahjan tai herkutella itse!

IMG_0540

Kookostryffelipallot

Tarvitset
2 rkl Voita
200 g Maitosuklaata
1 dl Maitojauhetta
4 dl Kookoshiutaleita

Pinnalle
Kookoshiutaleita 

Näin tämä sitten tapahtuu. Eli sulata paloiteltu suklaa ja voi mikroaalto uunissa välillä sekoittaen. Annan  jäähtyä hetken ja sekoita sitten mukaan maitojauhe ja kaakaohiutaleet. Pyörittele massasta haluamasi kokosia palloja ja pyöritä kookoshiutaleissa. Aseta pallot lautaselle tai leivinpaperin päälle ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoulua. Kookostryffelit säilytetän jääkaapissa. Anna lahjaksi vaikka, jossain kivassa peltirasiassa!

IMG_0549

Suklaafudge

Tarvitset
2dl Kuohukermaa
2 dl Sokeria
2 rkl Siirappia
50g Voita
200g Maitosuklaata

Näin tämä sitten tapahtuu. Kuumenna kuohukerma ja sokeri kiehuvaksi, jonne voi sitten lisätä voin. Keitä seosta niin kauan, että siitä tulee kinuskimaisen sameaa. Parhaimman ohjeen tähän testiin löytyy kinuskikissan sivuilta, testiin pääset tästä!. Sekoita joukkoon suklaan palasia ja sekoita niin kauan, että se sulaa. Aseta leivinpaperi haluamasi kokoiseen vuokaan ja kaada seos sen päälle. Annan fudgen jäähtyä ensin huoneen lämmössä, jonka jälkeen sen voi siirtää jääkaappin jähmettymään. Leikkaa paloiksi ja asettele ne haluamaasi rasiaan. Nämäkin säilyvät parhaiten jääkaapissa!


IMG_0565

Piparminttutoffee

Tarvitset
2dl Kuohukermaa
2 dl Sokeria
1/2 dl Siirappia 
25 g Voita
3-5 Piparkakkutankoa

Näin tämä sitten tapahtuu. Kuumenna kuohukerma ja sokeri kiehuvaksi, jonne voi sitten lisätä voin. Keitä seosta niin kauan, että siitä tulee kinuskimaisen sameaa. Tämän voi testata samalla tavalla, kuin fudgen ohjeessa. Kaada toffee leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele päälle murskattuja piparkakkutangon palasia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaappiin jähmettymään. Kun toffee on tarpeeksi jähmettynyt leikkaa toffeesta palasia ja kääri ne vaikka somasti leivinpaperin palasiin tai asettele rasiaan. Säilyvät parhaiten jääkaapissa.


Olisiko tässä teidän mielestänne hyvät lahjat jollekin teidän kaverille tai perheen jäsenelle?

2 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä hyvältä! Ensi viikolla täälläkin meillä leivotaan joulukarkkeja:)

    http://www.harrietgripenberg.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä äärettömän mukava tehdä! :)

      Poista