maanantaina, lokakuuta 17, 2016

KASVISRISOTTO

Meillä havemmin tehdään kasvisruokaa, mutta viime viikolla tein pienen poikkeuksen ja kokeilin jotain uutta. Kanarisotto on minusta aivan ihanaa ja halusin tehdä sitä, mutta samaan aikaan jotain kasvisruokaa niinpä päätin yhdistää nämä kaksi ruokaideaa yhdeksi. Yksinkertainen kasvisrisotto, joka on helppo valmistaa ja uskon, että se luonnistuu jokaiselta. Vaikka me molemmat syömme mieluusti lihaa sisältävää ruokaa niin tämä oli kyllä todella hyvää! Olen tähän ruokaan käyttänyt kaikki kasvikset tuoreena, joka oli täysin plussaa sillä minusta ainakin tuoreena ostetut kasvikset ovat paljon parempia kuin pakasteesta.

Onhan se joskus mukava tehdä ruoan suhteen vähän jotain muutoksia, ettei se ole aina jotain kanakastiketta tai itsetehtyjä jauhelihapihvejä. Me kyllä syödään aika monipuolisesti ja vaihdellaan mitä tehdään, mutta harvoin meillä on kokonaan kasvispitoista ruokaa. Tämän jälkeen itse ainakin olen valmis tekemään vähän useammin jotain kasvisruokaa. Olisiko siellä ruutujen toisella puolella kasvisruoasta kiinnostuneita?

IMG_9466

4 tomaattia
1 iso parsakaali
1 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
4 dl riisiä
sitsuuna-basilika yrttiöljy
mausteina; curry, mustapippuri, persillade maustesuola

Laita riisit kiehuvaan veteen valmistumaan ja toiseen kattilaan pilkottu parsakaali veteen valmistumaan. Sillä aikaa kun kumpikin valmistuu pilko tomaatit, sipuli ja valkosipuli ja laita ne uunivuokaan odottamaan riisiä ja parsakaalia. Kun parsakaali on pehmeää, kaada vedet pois ja lisää uunivuokaan muiden joukooon. Kaada pieni loraus yrttiöljyä ja lisää mausteet (mustapippuri ja maustesuola), sekoita. Mausta nyt riisi currylla ja anna hetki vielä olla liedellä. Kun riisit ovat valmiit, kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää myös riisit uunivuokaan, sekoita. Laita 200 -asteiseen uuniin n. 15-20 minuutiksi.

12 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa kivan simppeliltä ja herkulliselta! :) Jotenkin suhtauduin pitkään epäilevästi risottoon, koska koulussa tarjottu risotto ei oikein ollut mitään omaa herkkua. Kerran vähän aikaa sitten uskaltauduin kuitenkin valmistamaan sitä kotona ja tykkäsin kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän omatekemä voittaa aina kouluruoan ja kannattaa kokeilla risottoa jossain ravintolassa, siellä se vasta hyvää onkin! :)

      Poista
  2. Älyttömän kivan oloinen blogi! :-)

    VastaaPoista
  3. Ui yammi! Täytyypä kokeilla! :) Ite oon ihan rakastunut ruoanlaittoon opiskelijana ja siihen miten saa yhdistellä eri makuja ja käyttää luovuutta sen mukaan mitä kaapista löytyy! Suosittelen kokeilee laittaa chiliä ja raastaa limen kuorta ton risoton sekaan (tai minkä muun kaa), niin voin melkee luvata, että siitä tulee niin hyvää! Ite oon ihan rakastunut kun niin pienellä muutoksella voi jättää suolan pois, mutta maistuu tuhat kertaa paremmalta (ainakin mun mielestä, hah)! :)

    saaralindb.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ruoalaitto on kyllä todella luovaa ja ihanaa puuhaa. Limeä itseasiassa olisinkin laittanut, jos olisin muistanut ostaa kaupasta. Lime ja sitruuna on niitä joita mä melkeinpä yhdistän kaikkeen ruokaan jos sitä vaan löytyy! :)

      Poista
  4. Oii näyttääpä hyvältä :)!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Hyvä, että pääsi testiin! Kiitos paljon!<3

      Poista
  6. Oi vitsit toi näyttää niin herkulliselta!! Nyt tekee mielikin jotain kunnon currya, onneksi tänään ajattelinkin kokkailla kanaa ja riisiä niin se sopii siihen :p täytyy napata tästä vinkiksi noita kasviksia siihen kanssa! :)

    https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Curry sopii todella hyvin kanan ja riisin kanssa! <3 Nappaa vain myös ihmeessä vähän vikkiä joukkoon. :)

      Poista